czekoladowe popękane ciasteczka


ciast
225g czekolady deserowej
110g masla
2/3 szklanki cukru
3 duze jajka
2 lyzeczki cukru wanilowego
1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 2/3 szklanki maki
cukier puder

Czekolade rozpuscic z masłem i schłodzic. Jajka ubic z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta mase, wymieszac z masą czekoladową. Dodac proszek do pieczenia, sol i na koncu make, dobrze wymieszac i schlodzic. Ciasto nabierac lyzeczka i formowac kuleczki, obtaczac je w cukrze pudrze i ukladac na blasze wylozonej papierem. Piec w 160st ok. 10-12 min.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s